Sandblæsning af hus

0

TV Øst beretter, at der i dag i Danmark findes mindst et sted mellem 10.000 og 22.000 huse, der er i en så dårlig stand, at de burde rives ned. Ikke at dette er decideret ukorrekt, men i mange tilfælde er det faktisk sådan, at en selvbygger kan nå langt med at restaurere i stedet for at rive ned, og her er sandblæsning et rigtig godt redskab.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

Indholdsfortegnelse

På den måde får han et hus, der til dels bliver til en brugbar bolig, dels også genvinder sin værdi, så den der har mod på det opbygger en mindre formue. Men der skal renoveres fra yderst til inderst, og det kan nok tage sin mand – starter vi udefra, handler det om ydervægge, facader og gavle, og de skal ofte sandblæses.

Sandblæsning af dit hus vil efterlade væggene i en smuk tilstand, så det igen tager sig ud, som om det er flunkende nyt.

Sandblæsning af dit hus giver besparelser

Så i stedet for at gøre det hele til en kommunal opgave, kunne det jo godt være, at det ville være en god ide at belønne de selvbyggere, der har mod på opgaven. Politikere kan på den måde samfundsøkonomisk bidrage til at der spares penge, hvis man finder måder, hvorpå man kan tilskynde til selvbyggeri og renovering.

Kommuner, der ikke gør noget, burde ændre kurs og lægge en strategi for renoveringer og nedrivninger. Ellers ender det på lang sigt med at blive en dyr affære.

Estimater antyder, at det vil koste 1,5 til 3 milliarder kroner alene at give alle nedrivningsklare huse dødsstødet. Kunne man opmuntre selvbyggere til selv, at investere i materialer og leje af udstyr, kunne der yderligere spares en del på den samfundsøkonomiske konto.

Alle parter vinder, kommunerne sparer penge, og boligejerne får huse, der har en højere værdi end det nedrivningsparate hus.

Huse der skriger på sandblæsning

Problemet med de faldefærdige bygninger er voksende og særligt udtalt i yderdistrikter. Man støder for det meste på det landsbysamfund, der befinder sig i den såkaldt ”bløde banan” på Danmarkskortet. I det hele taget er alt, hvad der ligger i en længere afstand fra større byer ramt af problemerne med hæslige huse som ejere har forladt.

Nogle steder står mere end hvert fjerde hus forladt, uden at ejere har ladet det rive ned. De mange gebrækkelige huse blokerer for vækst og udvikling i yderdistrikterne.

Det første man ser, er facader med store revner og flader, der skaller af, og allerede her kunne der gøres en del ved reparation af vægge, pudsning af murværk, sandblæsning samt afsluttende maling af huset.

De grimme huse skræmmer naturligvis nye beboere væk, hvilket er en del af den onde cirkel, hvor folk ikke vil bosætte sig på landet. Det hæmmer den lokale vækst og udvikling i en sådan grad, at der er behov for handling her og nu.

Mest på Lolland

Især Lolland kommune er ramt af problemet med huse, der trænger til renovation og sandblæsning eller nedrivning. På Lolland er 7,5 procent af husene parate til at modtage nådestødet. I den modsatte del af skalaen støder man på Slagelse Kommune hvor det kun er 1,5 procent af boligmassen, der ser miserabel ud.

Videnskabelige undersøgelser peger på, at antallet af tomme og molesterede huse vil stige i fremtiden.

Renovering starter med sandblæsning

Skal man restaurere et ældgammelt hus, og det kan faktisk godt være værd at gøre det, ikke bare fordi man erhverver sig en formueforøgelse, men nok så meget også, fordi det at lave det selv er en fornøjelse, der vil efterlade en med en stolthed, man sjældent finder ved andet færdigt og udført arbejde.

For der står det renoverede hus fikst og færdigt, og sandblæsningen af facader og gavle har gjort sit til, at det hele fremtræder som nyt.

Trænger du også til at få lagt nye fliser i haven? Få en pris på lægning af fliser her.

Sandblæsning af hus er et mirakel

Men den gamle maling er noget nær det værste enhver boligejer kan komme til at stå overfor. Når al den gamle maling skal fjernes helt ned til inderste lag, sættes ens tålmodighed virkeligt på prøve.

Arbejdet er kedeligt – ja det kan endog være farligt. Hertil kommer, at det kan tage lang tid. Der er imidlertid ingen vej udenom, hvis den gamle maling slår ud i blærer, er knækket og den skal skrælles væk.

Jobbet skal gennemføres, og det der med bare at smøre et nyt lag ovenpå det gamle er noget nær det værste, man kan gøre. Et nyt lag maling løser ikke problemet.

Få 3 uforpligtende tilbud på sandblæsning af dit hus – Who are you gonna Call?

ja det skal du selvfølgelig også have gjort noget ved. Du skal have alle de onde ånder og spøgelser ud af huset, Så der skal selvfølgelig ringes efter en ”spøgelsesjæger” – en ”ghost buster” som han hedder på ”udenbysk”.

Men i det her tilfælde, hvor det handler om det mere jordnære, kunne det jo være en god ide at ringe efter en håndværker, så du får en professionel sandblæsning. Efter, at den professionelle sandblæser har været forbi med sit udstyr, er du klar til at male en ru og rå overflade.

Sandblæsning af huset afrydder rester af puds, kalk, gammel maling, rust, snavs og meget mere. På den måde opnår du et meget flottere og langt mere holdbart slutresultat, når du sandblæser, inden du maler.

 

Sandblæsning af hus pris

Sandblæsning kræver ofte en professionel

Du kan selv leje en sandblæser eller købe en. Men husk, at det er sin sag at give sig i kast med sandblæsning af hus. Du skal vide noget om materialer, fordi der er stor forskel på, hvilke teknikker der skal bruges, når dit hus skal sandblæses.

Hvis dit hus ydervægge er murværk af teglsten eller en anden hård facade, er det våd sandblæsning, der skal til. Er der tale om jern, træværk, cementsten og sandblæsningsopgaver indendørs handler det i stedet om tør sandblæsning.

Du skal være meget forsigtig med afdækningen af vinduer, døre og andre steder, hvor der ikke skal sand ind. Sand har det med hurtigt at finde ind i selv meget små revner og huller. Og er uheldet først ude, kan dette blive skyldig i uoprettelig skade på glas, træværk, andre bløde materialer, tætningslister og fuger mellem vinduer og murværk.

Og kommer sandet først ind i huset, er det sin sag at gøre rent igen. Med sandet følger der uheldigvis skidt, pudsrester og andre former for let støv. Det lægger sig som et tyndt, hvidgråt støvlag i rum det finder ind i. Det er kort sagt et svineri uden lige.

Oprydningen

Du må altså forvente et vist oprydningsarbejde efter sandblæsningen.

Hvis du tørsandblæser, kan du også forvente en del klager fra naboerne, når først støv og overskudssand fra sandblæsningen føres over hækken med vinden.

Bruger du vådsandblæsning, vil det oftest være et spørgsmål om at skovle det afblæste puds, skidt og sandblæsningssand op med en skovl og køre det væk.

Sandblæsningssandet skal bortskaffes. Er det produceret af naturlige og miljøvenlige materialer, kan det indleveres til genbrug hos producenten, der så efterfølgende renser det for støv, skidt og pudsrester og sælger det igen. Den slags sandblæsningssand kan genbruges mellem 20 og 200 gange, før det ikke duer længere.

Du skal huske at overveje, om du på samme tid skal have foretaget en facadeisolering, da dette ikke giver mange ekstraomkostninger.

Få sandblæst den gamle maling af dit hus

Faktisk kunne det godt se ud som, at sandblæseren er en spøgelsesjæger, som han ankommer der med sine store luftkompressorer. Han sprøjter bogstaveligt talt den gamle maling af dine vægge. Faktisk er det sådan i tilfælde af et indre lag træ, at sandrensets slibende virkning fjerner et tyndt overfladelag af træ.

Fordelen ved at lade den professionelle komme til er, at sandblæsningsudstyr er dyrt at leje, ligesom det er maskinel, man skal være vant til at betjene. Det er en kraftfuld maskine, vi taler om her, og det kan i værste fald være farligt, hvis det kommer i usikre hænder.

Det er selvfølgeligt en god ting at sandblæsning skaber en ren frisk overflade, men det kan også have sine ulemper.

Der er altid nogle ting du skal tage i betragtning, og det er på sin side noget, der skal iagttages, inden du ringer efter professionel assistance.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsning af hus

Det er altid en god ide at skabe lidt konkurrence. Det er både forbrugere og udbydere af et arbejde bedst tjent med i det lange løb. Få priser fra flere forskellige professionelle sandblæsere. Tilbuddene er uforpligtende hos 3byggetilbud. Det hele er, hvad tilbudsgivningen angår, nemt, hurtigt og gratis.

På hjemmesiden, der omfatter over 300.000 formidlede opgaver fra professionelle håndværkere i hele landet, mødes sælger og køber.

Du skal selv beskrive opgaven så kortfattet og præcist som muligt på hjemmesiden, så du skal sørge for, at du ved, hvad arbejdet omfatter, og hvad det ikke omfatter.

Først udbyder du din opgave på hjemmesiden med en kort og præcis beskrivelse, De professionelle ser så på opgaven og behandler den, hvorefter en serviceafdeling kontakter dig telefonisk. Du vil så indenfor en kort tidsramme modtage tre uforpligtende tilbud fra tre udvalgte leverandører. Først herefter kan du vælge en leverandør eller beslutte dig for at lade være.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

Hvad skal du og den professionelle sandblæser vide?

Vil den professionelle afdække vinduer og døre samt andre steder, hvor sandblæsningsudstyret ikke kan komme til? Dette kræver håndarbejde, og spørgsmålet er selvfølgeligt om dette er med i prisen.

Vil håndværkeren rydde op efter sig, vil han fjerne sand og snavs fra dine tagrender og i hele huset? Alt dette skal der træffes en klar aftale om. Alle disse detaljer skal med beskrivelsen af jobbet.

En god entreprenør vil også advare dig, om dit hus overhovedet er egnet til sandblæsning. Sandblæsning kan på f.eks nogle trævægge være en dårlige ide, da de simpelthen ikke kan klare det; de blæses i en bølget tekstur, som svarer til træets årer.

De fleste boligejere vil ikke bryde sig dette, og her bør man afstå fra sandblæsning.

Her kan du se hvor nemt det er at bruge 3byggetilbud

Sandblæsning af hus pris

Det varierer en del, og det er svært med sikkerhed at give en nøjagtig pris på en sandblæsning. Det er for eksempel mere bekosteligt i hovedstadsområdet end, det er, i Jylland.

Kontakt til flere virksomheder antyder, at prisen varierer indenfor et interval gående fra mellem 30 kr. og op til 100 kr. pr. kvadratmeter.

Det varierende prisniveau henter flere forklaringer, f.eks. om døre og vinduers afdækning er med i prisen.

Endvidere er der spørgsmålet om bortskaffelse af affald, samt, som sagt, den geografiske placering, der er betinget af udbud og efterspørgsel. Det er af den grund, at priserne almindeligvis dyrere på Sjælland, end de er i Jylland.

Derfor er det en rigtig god ide at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på sandblæsning af dit hus. Så kan du både se prisniveauet i dit geografiske område, samt sammenligne priserne fra 3 forskellige håndværkere.

Sandblæsning af hus er ikke let

Sandblæsning af hus kræver bestemt håndværksmæssig kunnen og snilde. En uforsigtig eller uerfaren selvbygger kan bogstaveligt talt sprøjte et hul gennem sine vægge, så det er en god idé at spørge en professionel, før du overvejer, om du skal forsøge dig med det selv.

Forhåbentligt vil den professionelle vise dig andet arbejde, han har udført tidligere. Hvis du kan få ham til at vise dig et hus eller to med vægge, der svarer til dine vægge, vil meget være nået. Og hvis det er muligt at forhøre sig hos andre, der fik arbejdet lavet, skal du da gøre det.

Spørg dem, hvad de synes om det arbejde, de fik lavet. Og selvfølgeligt er det en god ide at tjekke ”trust pilot og lignende m.h.t. den professionelles omdømme.

Er der kontrakt involveret, er det en god ide, at du ikke giver ham den fulde betaling før jobbet er færdiggjort til din fulde tilfredshed. Betal halvdelen ved starten af ​​jobbet, og den anden halvdel ved afslutning.

Når en entreprenør har sine penge, kan det være meget svært at få ham til at dukke op igen, hvis der er mangler og udeladelser.

Skal du have nye tagrender sat op, når dit renoveringsprojekt er færdigt? Få en pris på montering af tagrender her.

Forsikring

Sandblæsning af hus

Husk altid at få forsikret dine bygge- og renoveringsprojekter. Når du sætter et byggeprojekt i gang, er det en god ide at tage kontakt til dit forsikringsselskab og diskutere projektet med dem.

Det er selvfølgeligt vigtigt, at en forsikring dækker mulige skader, der kan opstå i forbindelse med byggeriet.

Du må påregne, at forsikringsselskabet vil indkræve en dyrere forsikring i byggeperioden. Denne form for forsikring dækker sædvanligvis – ud over byggeskader på huset, som det stod inden projektet blev sat i gang – muligt tyveri af byggematerialer.

Få en særlig forsikring, der dækker sandblæsning af hus; det er en virkelig god investering; Mangelfuld afdækning kan hurtigt lede til store skader, hvis sandet utilsigtet trænger ind på steder, hvor det ikke skal være.

Forhør dig om den håndværker, du anmoder om at udføre arbejdet, har en forsikring mod skader, der er forvoldt af sand. Præmien til forsikringen bør fremgå af tilbuddet og den vil være højre, desto større facade, der skal sandblæses.

De fleste professionelle har en sådan forsikring.

Bruger du 3byggetilbud så er det dog for det meste ikke nødvendigt med en forsikring, da de har en “entreprisegaranti”. Det kan du høre mere om i videoen her

Gør det selv og brænd fingrene

Vælger du alligevel at tage fat på opgaven selv, fordi du absolut skal give den som en stolt gør-det-selv-mand, er der en række vigtige ting at tage hensyn til. De er allerede antydet ovenfor.

Sandblæsning af facade efter gør-det-selv-metoden er ikke i alle tilfælde det optimale valg for en selvbygger.

Har du ingen håndværksmæssig uddannelse eller praktiske erfaringer med husbygning, er der nogle ting, du allerede nu skal gøre dig klart.

Er du en novice, kan du hurtigt ende med at brænde fingrene på selv at påbegynde et projekt.

 

Sandblæsning af hus pris

 

Hvad skal du bruge

Der skal anvendes en del forskelligt udstyr, og det er meget dyrt udstyr, vi har med at gøre. Derfor skal du have fat i en række nødvendige og korrekte materialer.

Det nødvendige udstyr for at udføre en korrekt, sikker og holdbar sandblæsning af en hus ydervægge er følgende:

  • Udstyr til afdækning
  • En ydedygtig og vel fungerende effektiv kompressor. Glem ikke, at du skal bruge en virkelig stærk og voldsom kompressor. Du skal have noget, der kan yde op til 8 – 10 bar. Det er, hvad der skal til for at opnå den effektive sandblæsning. Kører du med et lavere tryk end dette, kan du godt glemme alt om, at gennemføre opgaven ordentligt. Slutresultatet vil blive alt for dårligt. En kompressor af den rette beskaffenhed kan nemt løbe op imellem 4.000 og 6.000 kroner, og det endda hvis du selv finder den billigt på nettet.
  • En sandblæser.
  • Materiale til sandblæsning. Du skal være omhyggelig med at finde det korrekte materiale til sandblæsningen. Hvis du benytter for groft sand og kører med et for højt kompressortryk, kan det ende med, at du ødelægger dine ydervægge, hvis de er porøse og brøstfældige. På den anden side kan du også fejle ved at bruge for mildt og for fint materiale. Det duer selvfølgeligt ikke, hvis facaden på den anden side fordrer en mere robust behandling.
  • Du kan erhverve materialer som for eksempel kvartssand, glasperler, jerngrit eller endog knuste nøddeskaller i dit lokale byggemarked eller på nettet.

Udstyret kan selvfølgelig mestendels lejes. Du er ikke tvunget til at gå ud og købe det hele. Det er dog tit at du må flere forskellige steder hen for, at finde alt udstyret til udlejning.

Her kan du se hvordan en vådsandblæsning af hus ser ud

Regler og vejledninger for sandblæsning af huset

Hvis du vælger selv at gennemføre projektet og lave en sandblæsning helt på egen hånd, skal du i øvrigt være opmærksom på en række normer, der omhandler dette.

Der findes en række garantimæssige forberedelser, som skal være i orden og overholdes, når du udfører en sandblæsning af facade eller hus. Alt dette kan du læse nærmere om i arbejdstilsynets vejledning af hvordan reglerne skal overholdes.

Derfor skal du desuden være opmærksom på, at det er din forpligtigelse og dit ansvar at melde projektet til kommunen. Kommunen skal som tilsynsførende myndighed godkende og give tilladelse til projektets afvikling. Denne tilladelse skal være dig i hænde 14 dage før, projektet sættes i gang.

Derudover er du forpligtet til at briefe dine naboer om sandblæsningen af dit hus. Dette skal i henhold til loven ske senest to dage før, sandblæsningen finder sted. Der er altså flere forskellige ting du forholde dig til, når du skal sandblæse dit hus.

 

Comments are closed.