Lægning af fliser ved hus, indkørsel og i have – Få 3 uforpligtende priser

0

Lægning af fliserLægning af fliser på torve, fortove, gågader og dele af parkanlæg og private haver er et job, som normalt udføres af professionelle brolæggere, men med det rette “gå på mod” og den omhyggelighed, der skal til, er der flere og flere husejere, der selv vælger at lægge fliser.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

På den måde griber man ind i brolæggerens gebet, der omfatter sætning af kantsten og belægning af parkeringspladser, indkørsler og gadeudmundinger.

Andre vælger at ringe og bestille arbejdet hos en brolægger for at få professionel hjælp.

Her skal du passe på, for der findes ufaglærte ”mestre”, der uden den fornødne uddannelse har opdaget, at der kan tjenes penge på at lægge fliser ud privat.

Måske er de selv netop folk, der er startet med at udføre arbejde med, at få lagt fliser på ”gør det selv maner”.

Uautoriseret billig brolægning kan beklageligvis lede til en masse fejl og mangler, som kan undgås ved, at ringe til en autoriseret brolægger.

Ja det kan måske ovenikøbet undgås, hvis du selv lægger fliser.

Et er husejerens motivation, når det kommer til at gøre det godt med det, der er ens eget.

Noget andet er det med den uautoriserede, der vil tjene hurtige penge, mens ordrebogen er fuld af kunder der vil have lagt fliser.

Den slags kan hurtigt lede til byggesjusk.

Indholdsfortegnelse

Lægning af fliser

Fliselægning på ny terrasseDen uddannede brolægger arbejder med granitsten (brosten, chaussésten og kantsten), med betonsten og med klinker, samt med fliser i forskellige størrelser.

Først bearbejdes underlaget som stenene skal ligge på. Underlaget er sædvanligvis grus eller grusbeton.

De der skal benyttes, hugges eller skæres til, så de antager det rigtige snit og den rette størrelse.

Herefter lægges stenene i lige rækker, i buer eller i forskellige mønstre.

Brolægger jobbet er fysisk krævende pga. de mange belastende arbejdsstillinger.

Hertil kommer at de materialer, man arbejder med, ofte er tunge at bakse rundt med. Tunge fliser er mindre sjovt at flytte rundt på, uden hjælpemidler.

Dette har dog de seneste årtier, kunne lettes en del pga. den om sig gribende introduktion af maskiner, hvor det før var ”rugbrødsmotoren”, der skulle udnyttes.

Jobbet er behageligt om sommeren og udmattende om vinteren, fordi det foregår udendørs året rundt.

Skal du have sat et drivhus op samtidig med at du får lagt nye fliser i haven? Tag et kig på vores guide til opsætning af drivhus her.

Ingen byggesjusk

Der er ikke plads til sjusk og ligegyldighed når det kommer til lægning af fliser.

Det er enormt vigtigt, at den flade stenene skal placeres på, ligger i plan, og ligeså vigtigt er det, at de får den korrekte hældning nedad, så regnvandet ledes væk fra huset.

Du vil ofte se den omhyggelige brolægger bruge et nivelleringsapparat og et vaterpas.

Når stenene endeligt er lagt, stødes de på plads med et håndstempel.

Du har måske hørt om en brolæggerjomfru, eller set en brolægger stå og stampe med dette håndførte stempel.

Sådan var det især førhen, i dag anvender man ofte maskiner til dette arbejde.

Brolæggeren lægger fliser

Hvis du beslutter dig for at ringe efter en autoriseret brolæggermester, er det naturligvis din garanti for at flisebelægningen bliver lagt, som det skal, og skulle der mod forventning alligevel opstå fejl og mangler, påtager det professionelle firma sig naturligvis, at udbedre dem uden ekstra betaling.

Brolæggerlauget er de godkendte mestre i landssammenslutningen af de forskellige brolæggere og brolægningsentreprenører i Danmark.

Brolæggerlauget arbejder bl.a. med, at ajourføre brolæggermestrenes faglige og teoretiske kundskaber ved, at afvikle kurser og konferencer.

Yderligere arbejder man naturligvis med, en aktiv markedsføring for brolæggerfaget og dets laugsmestre.

Hvad der især er interessant for laugsmestrenes kunder, er sammenslutningens arbejde med til stadighed, at forbedre det leverede arbejde f.eks., når det kommer til holdbare belægninger og fuger, arbejdsmiljø, og kvalitetssikring.

Når du har fået lagt fliser korrekt, så holder det gerne i 20-30 år eller mere.

Gode grunde til at vælge fagmanden

Ingen tvivl om, at der kan være gode grunde til at vælge en fagmand, når der skal lægges fliser, for det du får for pengene er:

  • Et flottere resultat
  • Længere holdbarhed
  • Erfaring
  • Kompetencer

Modtag 3 priser på at få lagt fliser

Få lagt fliser i indkørslen eller på den nye terrasseKender du 3byggetilbud – det fungerer simpelthen på samme måde, som når du vil indhente tre tilbud på en bilreparation.

Husk vores ”indledningsbøn” om at undgå byggesjusk, fejl og mangler – tilbud fra en professionel fagmand er bedst.

For at få flere tilbud, fra forskellige firmaer, er det vigtigt, at du kan beskrive dit projekt i detaljer. Det er bl.a det denne side skal hjælpe dig med.

Hvis du blot skriver, at du skal have fliselægning med en eller 2 sætninger er det lige så sikkert som ”et amen i kirken”, at det ryger tilbage til dig med et ”lad os tale om det”.

Og det er nu en gang mere besværligt, end tre veldefinerede tilbud på, at få lagt fliser, fra tre autoriserede mestre.

Det er en fordel at sende billeder med, hvis du har mulighed for det. Skal du f.eks have lagt fliser i indkørslen, så send et billede med af den.

Så kan de også se, om der evt er noget ekstra arbejde, der skal tages højde for, måske har du allerede fliser i indkørslen, som først skal fjernes.

Måske er det en helt ny indkørsel du skal have lavet, og dermed skal der måske også først fjernes en masse jord eller andet, før den nye indkørsel er klar til, at få det korrekte underlag og lagt fliser.

Det kan også være, at der skal laves en helt ny bund, før du kan få lagt fliser i indkørslen. En indkørsel består nemlig af mange lag, ellers kan den ikke holde til de tunge biler.

Lægning af fliser pris

Det er nemt at indhente tilbud og få flere priser på, at få lagt fliser i indkørslen, på den nye terrasse eller hvor du end ønsker det.

Start med at indsende din fliselægning opgave og beskriv den kort, men præcist (!).

Opgaven behandles derefter af 3byggetilbud, der formidler tre uforpligtende priser på, at få lagt fliser, fra tre udvalgte leverandører.

Herefter kan du sætte dig ned og vælge det bedste tilbud, hvis du ønsker det.

Det er en hurtig metode til at spare mange penge, og samtidig få professionelle fagmænd til at udføre arbejdet for dig.

Bordet fanger med andre ord ikke, og du kan alternativt altid selv prøve, at finkæmme markedet for fliselægning, hvis du ikke føler at du har fået en konkurrencedygtig pris.

Mange af de lokale håndværkere er dog tilmeldt hos 3byggetilbud i forvejen.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

 

Få 3 gratis tilbud på lægning af fliser

Læg selv fliserne – Indkørsel, terrasse eller gangsti

Fliselægning i indkørslen eller på terrasseSkulle du alligevel beslutte dig for selv, at f.eks lægge fliser i indkørslen eller skifte belægning på din nye terrasse, skal du være klar over – som vi allerede har antydet – at det, at lægge en flade, bestående af brosten eller nye fliser ikke er et let arbejde.

Det er meget vigtigt, at du trin for trin, følger de korrekte procedurer, når du f.eks skal lave en ny indkørsel eller ny terrasse og der skal lægges fliser.

Det er også vigtigt at du har det rigtige værktøj. Der er mange ting du skal holde øje med i hele processen. Det er meget arbejde for en ufaglært.

I haven er der imidlertid heller ikke noget bedre end, at kunne høste frugterne af sit arbejde, i form af kunstnerisk attraktive gange, belagt med de smukkeste sten.

Den slags kan være buede gange, i diverse farver, med større kantsten til, at afmærke havegangen, opbygget i forskellige farver.

Buede gange er dog meget svære at lave – her er det bedst med en autoriseret brolægger.

Inden du begynder med fliselægning

Dit projekt - Forberedelse af bunden til fugesandHvad skal du starte med – ja indlysende nok kan det ustadige sommervejr eller en frostfast jord om vinteren hurtigt spille dig et puds.

Glem alt om, at du kan lægge sten i frostvejr. Det kan du ikke, og det skal du ikke! Og dage med regnvejr hører også hjemme i ”gør det ikke boksen”.

Regnvejr er skadeligt for etableringen af de rette bundforhold. Belægning på fugtig grund synker og forskubber sig.

Det er derfor yderst vigtigt at følge med i vejrudsigterne, inden du sætter i gang.

Du begynder selvfølgeligt ikke bare på fliselægning. Du er nødt til at rydde op og fjerne der, hvor de skal placeres.

Fjern alt gammelt belægning og grus; ligeledes skal ukrudt, kviste og rødder fjernes.

Alt skidt skal simpelthen væk, der hvor underlaget skal lægges ud.

Det handler ikke bare om de nye fliser her, det handler også om, at du skal skabe dig selv de bedst tænkelige arbejdsforhold.

Er det også tid til at få udskiftet tagrender? Læs vores guide til montering af tagrender her, hvor du også kan få priser på montering af tagrende.

Planlægning og valg af flise

Valg af belægning til trapper og ny terrasseMaterialevalget er det du skal planlægge. Hvad vil du. Hvordan skal det se ud – nu skal den lille landskabsarkitekt rigtigt komme til udfoldelse?

Skal det være belægninger i udhugget natursten, sandsten eller lidt billigere i støbt beton.

Klart nok spiller priser og økonomi med her.

At lægge en ny terrasse eller købe nye fliser til ny indkørsel, koster både i materialer og i arbejdstid.

Men lidt kan også gøre det, og du sparer jo allerede en del ved at gøre det selv, så du kun skal bruge penge på materialer.

Tiden er selvfølgelig alligevel en faktor, sammenholdt med, at der sikkert er masser af andre ting, du kunne lave.

Men at anlægge ny indkørsel eller ny terrasse i den klassiske grå belægning, i form af f.eks. betonfliser eller herregårdssten ”koster ikke en bondegård”.

Der er dog altid flere ting, at tage højde for.

Skal du f.eks lave en ny indkørsel, så er flisernes tykkelse også en faktor du skal tænke på.

Skal du lægge fliser på terrassen, så er flisernes tykkelse ikke nær så vigtigt. Her er det mere vigtigt, at du finder de rette typer, som passer til resten af haven og huset.

Du vil selvfølgelig have en stabil terrasse, derfor er det også vigtigt at du følger instruktionerne, og ikke springer over hvor gærdet er lavest.

Der er mange der er tilbøjelig til, at springe punkter over, når det drejer sig om terrasser og stier.

Det skyldes i mange tilfælde, at folk tænker at der bare skal gås på fliserne, og ikke køres med tunge biler eller andet på dem.

Det er absolut ikke tilrådeligt, at gøre det.

Fliser til terrassen eller gangstierne skal lægges på samme måde som var det til en indkørsel.

Den største forskel på det er, at du ikke behøver at gå meget op i flisernes tykkelse. Følger du guiden til punkt og prikke, så får du en stabil terrasse, der kan holde i mange år.

Natursten eller støbte sten – valg af materiale

Brolægger udfører fliselægning på trappeNogle steder er brosten også udhugget af granit, men brosten i den billige version er mestendels støbt i beton.

Sammen med de mange andre forskellige typer af belægning fremstillet ved hjælp af en blokmaskine.

Belægningssten er sten fremstillet i beton, til anlæg af arealer, som f.eks en ny indkørsel eller en ny terrasse.

Belægnin til f.eks trapper, terrasse og indkørslen findes i forskellige former og finder mange anvendelsesmuligheder.

Herregårdssten er den mest populære type.

Du ser dem typisk ved et dansk hus i indkørslen og på terrassen.

Her finder man også de meget anvendte S-formsten, der udmærker sig ved at ligge usædvanligt stabilt, hvorfor de ofte vælges, hvor der er tungere trafik, f.eks som fliser til indkørsel.

Herregårdssten støbes i cement i betonstøberier, der også fremstiller havefliser, støttemure og andre typer.

Holmegårdssten og bondesten er det samme med forskellige navne.

Chaussésten er ren ”Jens Vejmand”, for de er hugget ud af natursten (granit).

Brosten og chaussésten skal bankes ned i gruset en efter en, indtil de ligger i det rette niveau, og stenene skal i afvekslende grad, sorteres over rækkerne.

Dette arbejde stjæler selvfølgeligt en del af din tid.

Københavnerbrosten, som de også hedder, er lavet som en blanding af nordisk granit brosten fra bornholmske og svenske stenbrud.

De er efterspurgte på grund af deres rustikke spil mellem mørke og rødlige farver.

De fås faktisk som slidte brosten, hvor udbuddet kan være begrænset af, hvor mange gamle brosten, der graves op.

Dette påvirker selvfølgeligt prisen på dem.

Grå granitbelægninger er koster mindre end de rød-sorte nordiske.

Farvede belægninger er en anelse mere kostbare. Dyrere belægninger i granit eller sandsten bortvælges ofte alene på grund af priserne.

Det er egentligt synd, for sandstenene bruges til at anlægge dekorative indkørsler, flotte trapper, kreativt udførte havebede, højbede og i det hele taget terrasser.

Sandsten skaber et arkitektonisk kunstnerisk indtryk i din have, på terrassen eller i din indkørsel pga. de mange muligheder med forskellige farvekombinationer.

Hertil kommer at stenene er perfekte til danske vejrforhold, når regnen siler.

Stenene changerer i et farvespil forårsaget af vejrliget. Nye og flotte farvenuancer springer frem.

Fliser eller belægningssten, valgene er mange

Med så mange valgmuligheder er det vigtigt, at du sætter dig ind i det brede sortiment af forskellige belægningssten eller fliser, der udbydes på det danske marked.

Når du har overblik over dine muligheder, priserne og de forskellige former og farver kan du også træffe din beslutning.

Det er vigtigt, du er omhyggelig her. Hvad kunne være mere værre end, at få et stort parti fliser til terrassen leveret, for blot senere at fortryde og herved pådrage sig ekstra omkostninger.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

Opmåling til lægning af fliser

Med i planlægningen skal også valg af dimensioner, valg af underlag og til- og frakørsel af grus og jord.

Terrasser mindst skal have et mål på 4 x 4 meter. Ellers bliver det senere for trangt at møblere og gå rund om bord og stole.

Indkørsler bør ikke være mindre end 3 meter brede.

Parkeringspladsen (eller garage og carport) skal anlægges med en bredde på mindst 4 meter, for de fleste biler er ca. to meter i bredden.

Med en bredde på over 4 meter er der plads til at åbne døre og gå rundt om bilen.

Det er også vigtigt at beregne en meter i yderligere dybden i forhold til bilens længde, så parkeringen kan blive mere behagelig.

Havestier bør have en bredde på over en meter, og gerne mere. Det er ikke en sti i junglen, du er ved at anlægge.

Skab tilstrækkelig med plads til barnevognen, og til to personer hånd i hånd eller i færd med at passere hinanden.

Belægningerne skal sammentænkes med husets arkitektur.

Et stort hus passer til store flader af belægninger. Modsat passer 150 kvadratmeter flader dårligt til et sommerhus ”en miniature” på sølle 50 m2.

M.h.t. valg af stabilgrus skal du vurdere tykkelsen af stabillaget. Så det undgås at belægningen sætter sig.

Som tommelfingerregel skal du lægge 10 cm. Stabilgrus ud under stier og terrasser, og 25 cm. under indkørsler og parkeringspladser. Dog er det ikke nødvendigt med den tykkelse, hvis belægningen anlægges på tør og fast jord. Her kan du nøjes med mindre.

Er jorden blød eller leret, skal du lægge et tykkere stabillag, gerne omkring 30 cm eller mere.

I nogle tilfælde er det faktisk muligt at anlægge terrasser og havestier uden stabilbund pga. en hårdere havejord. Det bedste er dog at lægge dette stabiliserende lag.

M.h.t. til og frakørsel undgår du næppe en vognmand og en minigraver, der kan hjælpe med at håndtere de store mængder materialer.

Det skal ikke udelukkes, at du selv kan gøre det, hvis du har adgang til at leje disse ting.

Husk fald væk fra hus

Nu er du kommet dertil, hvor du kan begynde på selve anlægsarbejdet.

Her starter man med en grundig sætning af snore. Det er vigtigt, at du husker at flisebelægninger skal have et fald på 1-2 cm. pr. meter, så vandet kan løbe væk fra bygninger.

Glemmer du dette risikerer du, at der samles vand ved husets fundament.

Og kan det ikke undgås, at faldet går den forkerte vej mod bygninger, bliver du nødt til at lægge drænrør ned.

Renderne til drænrørene skal være 30 x 30 cm.

Du kan også vælge at bruge ACO-liniedræn, som er udviklet til gør det selv folket.

Du skal sætte ACO-drænet i tørbeton med 20 cm. understøbning og 10 cm. op af drænets sider.

Er du også i gang med at få lavet forbedringer indendørs og står toilettet overfor en udskiftning? Hvis du vil selv vil montere toilettet eller hvis du vil have flere priser på montering af toilet, kan du læse vores guide om montering af toilet her.

Så går vi i gang med at lægge fliser

Du skal regne med at afsætte et par timer eller mere til arbejdet med at sætte snore, og det kan spare dig en del tid i det efterfølgende arbejde, hvis du sætter dem korrekt fra begyndelsen af.

Snorene skal sættes præcist, så du opnår det rigtige fald stenene, der skal lægges ned og følger snorene.

Sæt snorene, inden du har afsluttet udgravningen. Du skal måle præcist ud med en løs tværsnor og en tommestok.

Husk at for megen gravning leder kun til, at du skal bruge tilsvarende flere materialer den anden vej!

Snorene skal sættes på spyd en smule over den korrekte højde, og der skal måles med et vaterpas (en loddestok) alt imens spyddene slås ned.

Snorene skal sættes, hvor flisernes overhøjde kommer til at være.

Det er en god ide at markere snorene med sort tape på spyddene. På den måde behøver du ikke måle forfra, hvis snoren springer.

Det er også en god ide at rekvirere sig snore i stærke farver, der kan ses. Det er for at sige det på jysk ”godt træls” at gå rundt og falde i de snore.

Efter du har bundet snorene, er det tid til at lægge stabilgruset eller knust beton ned i hullet. I videoen under her kan du se hvordan.

Arbejdet med stabilgrus

Det er vigtigt at stabilgruset vibreres grundig og til det, skal der anvendes en stor pladevibrator eller en jordloppe.

Med den kan selv 25 cm cm bundsikringsgrus eller stabilgrus komprimeres med en kørsel.

For de mindre øvede er det bedst med en lille 55/110 kg. pladevibrator.

Stabilbunden skal gerne ligge højt. Afretningslaget skal ligge mellem 2 og 4 cm, hvis du vil bevare stabillagets gode effekt.

Du skal derfor lægge stabilgrus op til et niveau svarende til 4-5 cm. under snoresætningen.

Afretningsgruset rettes af i et plant lag ved brug af et plant bræt eller lignende.

Brolæggere taler om at du enten skal bruge retteskinner og sideskinner, alternativt et lige bræt, der passer til hullet eller almindelige jernrør.

Mulighederne er flere af; nogle sværger til den ene afretningsform, andre til en af de andre.

Når du skal starte på fliselægning, så er det væsentlige her, at de nye fliser følger den lige linje efter en snor, der afmærker.

Start med små arealer for stenlægningen, og som du bliver bedre til at få tingene til at ligge retlinet, kan du eventuelt udvide arealet.

Tænk dig godt om m.h.t., hvor den første flise lægges – det handler om at undgå alt for mange tilpasninger og tilskæringer.

Du tilretter til den højde undersiden af fliserne skal have.

Hvis du anlægger chaussésten eller brosten retter du af til ca. 2 cm. under stenenes højde. I videoen nedenfor kan du se hvordan.

Selve anlægget af stenene og fliserne afhænger af det anvendte materiales form og farver.

Forskellige flise- og stentyper kan som antydet lægges i utallige mønstre spændende over lige terner, halvforbandt, kvartforbandt, stjernemønstre mv.

Kantskæring – Tilpasning og tilskæring

Kantskæring er et kapitel for sig selv. Det du ender op med at skulle gøre er, at skære kanter til i nogle af række enderne.

Ved indviklede mønstre skal du lave tilpasning og tilskæring, så fliserne passer med kanten.

Det kan dog lette arbejdet en del, at du kan købe nogle typer i halve størrelser.

Skæring af fliserne foretages ved hjælp af en vinkelsliber eller en kapsav.

Vinkelsliberen tager længere tid, men den er nemmere for den uøvede.

Kapsaven vil sikkert virke afskrækkende i uvante hænder.

 

Få 3 gratis tilbud på lægning af fliser

Lægning af fliser – Trin for trin

Husk:

  1. Vejrliget: Tjek vejret inden du går i gang.
  2. Gamle fliser og andet skidt skal fjernes, så du har de bedste arbejdsforhold og du ikke bagefter skal opleve at ukrudtet skyder op.
  3. Når du sætter en højde skal du anvende murersnor. Husk at lave et fald, så vandet kan løbe væk. F.eks. ned i kloakken.
  4. Ved indkørsler graves der ca. 45 cm ned. I forbindelse med terrasser og lignende graves der ca. 25 cm. Ned. Grav bredt, så der er plads til at lægge fliserne.
  5. Efter udgravning er vi kommet til bunden. Her skal der benyttes stabilgrus. Stabilgruset bredes ud, så der ca. er 10 cm op til den højde du ønsker at anbringe fliserne i. Vibratoren lægger bunden. Efter vibrering lægger du igen grus på. Når du har anbragt mere grus skal du igen vibrere.
  6. Efter du har vibreret, kan du begynde med at trække gruset af til det får den ønskede højde. Det er en fordel at bruge skinner til dette arbejde. Husk vaterpas og målestok.

 

Brug af redskaber og værktøj til fliselægning

Trin I arbejdet SKAL BRUGES
Fjern alle gamle materialer Haveredskaber
Planlægning Overblik over materialer og arbejdsprocesser på nettet, tegneprogrammer, grafik, regneark for økonomiske beregninger og tekstning (husk at tjekke vejrliget)
Afmærkning Spyd i jorden, træk af farverige snore, kraftig tape til påsætning af snor på spyddene, hammer til at slå spyd ned med, vaterpas (lodstok eller nivelleringsapparatur). Hvis dræn er nødvendigt, et ACO dræn. Eller grav 30 cm render og læg drænrør ned.
Bortskaffelse af jord tilkøb af grus osv. Bestille vognmand, leje biler og minigraver, køb af grus, fugesand, sand (stabiliserende beton) og flisebelægning.  Manuel læsning og transport skal om muligt undgås. Motoriseret kærre eller lignende er bedst til materialetransport.
Planing af stabilgrus Pladevibrator eller jordloppe, høreværn.
Afretningslag Lige bræt til at plane gruset ud. Alternativt (retteskinner og sideskinner eller almindelige jernrør)
Lægning af sten eller fliser Brolæggerstolen, eller “Kraveknap”, knæbeskyttere belaster dit knæ. Snor der markerer at sten eller fliser ligger efter en ret linje. Stampning med brolæggerjomfru eller maskine.
Kantsten og fliser

 

 

Skæring og hugning

Manuelle og tekniske hjælpemidler, hvor førstnævnte ofte er de der anvendes til transport i forbindelse med små ”gør det selv” opgaver. APV maskinel, sikkerhedsfodtøj og handsker.

 

Ideelt vådskæring eller skæring med opsugning. I praksis i forbindelse med ”Gør det selv” projekter vinkelsliber eller kapsav. Visir og beskyttelsesbriller.

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster fliselægning pr m2

Der er forskellige faktorer der har indflydelse, når man skal finde ud hvad fliselægning koster pr m2.

  • Størrelse på den nye indkørsel
  • Hvilken type flise/belægningssten
  • Størrelsen på den valgte flise/belægningssten
  • Afretning
  • Opbygning af bunden
  • Valg af firma

Hvis vi tager udgangspunkt i en typisk 100 m2 indkørsel, med det mest normale arbejde og valg af 50×50 cm sten, vil det koste ca. 60.000 kr.

Det giver en pris på 600 kr pr m2. inklusiv moms for, at få lagt fliser i indkørslen.

Det kan du både finde billigere og dyrere, hvis du kontakter flere firmaer, men husk, det billigste tilbud er ikke altid det bedste.

Hvis opgavens omfang stort nok, kan det overvejes at få professionel vejledning, af en professionel fagmand med mange års erfaring. Det gør dig bedre rustet til at finde det rette firma og få fair priser på samme tid.

Hvad koster en fliseterrasse pr m2

Prisen på en fliseterrasse afhænger af flere ting, som f.eks dit valg af flise, og om hvor meget forarbejde der skal gøres, før der kan blive lagt fliser på din nye terrasse.

  • En terrasse på 50 m2 kan koste mellem 6.000 kr og 50.000 kr.
  • En terrasse på 100 m2 kan koste mellem 10.000 kr og 100.000 kr.

Hvor tyk skal fliser være i en indkørsel

Hvor tyk skal fliser være i en indkørsel handler også om størrelsen på dem.

  • En lille flise eller belægningssten skal være minimum 6 cm tyk.
  • En stor flise eller belægningssten skal være minimum 7 cm tyk.

Hvad koster omlægning af fliser

Hvis du skal have omlagt fliser er der flere faktorer der er afgørende for prisen.

Kan du bruge den eksisterende bund, hvor mange fliseskæringer skal der udføres, Er der dæksler i belægningen osv.

En cirka pris for en gennemsnitlig omlægning af fliser er 650 kr pr m2. med nye herregårdssten.

Comments are closed.