Flere og flere danskere får lavet en montering af varmepumpe, og salget eksploderer i disse år. Der findes flere typer af varmepumper, blandt andet jordvarmepumper, luft-til luft varmepumper med mere, og det du skal gøre, er at finde den rigtige løsning for dig og dit varmebehov.
Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu
Indholdsfortegnelse
- Vælg den rette varmepumpe før monteringen
- Montering af varmepumpe med opvarmning og nedkøling
- Montering af varmepumpe
- Få installeret en varmepumpe der er lydsvag
- Få en pris på montering af varmepumpe
- Installation af varmepumpe er en opgave for 2
- Montering af varmepumpe for gør-det-selv folket
Før var varmepumper mest egnede til fritids- eller sommerhuse, men nu er kapaciteten i markedets varmepumper så høj, at du sagtens kan opvarme dit helårshus med varmepumper, og med alle de fordele der følger med en varmepumpe.
Vælg den rette varmepumpe før monteringen
Der er mange producenter på markedet, og de førende af dem, leverer pumper i meget høj kvalitet, med lang levetid, og med næsten ingen vedligeholdelse. Det er både nemt og billigt. Pumperne leveres med forskellig ydeevne, og det er her, at du skal være opmærksom på, at varmepumpen også dækker dit behov.
Kan varmepumpen opvarme rummet eller flere rum, og så skal du være opmærksom på både støjniveau og ikke mindst strømforbrug.
En af de største årsager til, at danskerne udskifter traditionelle opvarmningskilder med varmepumper, hænger sammen med økonomien. Danskerne er jo kendte for at tænke økonomisk fornuftigt, og det er lige præcis det vi kan med de helt nye smarte og økonomiske varmepumper.
Hvis du vælger en af de bedre varmepumper, så kan du spare op mod 60 procent på din varmeregning, alt efter hvordan du varmer din bolig op i dag, og så bliver vi meget interesserede i, hvordan det kan lade sig gøre. Den væsentligste årsag er, at varmepumperne ikke kræver ret meget energi for at køre.
Derfor er en varmepumpe billig i drift
Det er meget smart, og kombineret med at disse pumper også udnytter temperaturen enten i jorden eller i luften, så bliver energiforbruget væsentligt lavere, end hvis f.eks et pillefyr skulle levere det samme.
Varmepumperne udnytter altså den temperatur der for eksempel er i luften, lad os sige 9 grader, så skal den altså kun bruge energi til at få 11 grader mere i rummet. Et andet fyr starter fra nul eller mindre.
Der er altså masser af penge at spare på budgettet, og så er det smarte også at det give mindre CO2 udledning og det er godt for miljøet. Det er som sagt flere gode grunde til at investere i en varmepumpe, og du skal bare finde en type som passer dig og dit behov.
Føles gulvet koldt i din bolig? Måske er montering af varmepumpe kun en af de ting du burde få ordnet? Få en pris på isolering af gulv her.
Montering af varmepumpe med opvarmning og nedkøling
Nogle af modellerne virker både som varmekilde og som aircondition, og så er det lige pludselig endnu mere interessant for flere, som lider under varmen om sommeren. Det er et ekstra plus, og det vil danskerne gerne betale lidt mere for.
Hvordan gør du så, hvis du vil have en varmepumpe installeret i dit hjem eller fritidshus? Du kan finde en forhandler som sælger og monterer det hele, eller du kan søge efter din nye pumpe på internettet, bestille den model du ønsker, gøre noget af arbejdet selv, og så tilkalde en autoriseret som må slutte resten til.
Der er nemlig en lov imod at du selv roder med noget af det, og loven skal du overholde. Det handler både om din sikkerhed og selvfølgelig er det også et forsikringsspørgsmål, hvis nu noget skulle gå galt. Lov er lov, og denne er ganske fornuftig, for den har noget med strøm og kølevæske at gøre.
Sådan er en varmepumpe bygget op
Varmepumpe systemet er ret enkelt, og det kan nemt installeres i huset. Det består af en indedel og en udedel, og så en forbindelse mellem disse to dele. Du kan tilslutte varmepumpen til de eksisterende radiatorer eller til gulvvarmesystemet, hvis det er det som har i forvejen.
Derudover er der mange som tilslutter solcelleanlæg til driften af en varmepumpe, og så bliver din varmekilde næsten CO2 neutral, og du vil få næsten gratis drift af systemet. Gratis er et ord de fleste af os elsker, og solcelle løsningen vil helt sikkert blive fremtidens billede i mange danske hjem.
Når du skal vælge den rigtige varmepumpe så skal du være helt sikker på kapaciteten. Det vil sige, at varmepumpen ikke må levere for lidt og heller ikke for meget. Det skal passe lige præcis til det behov du har. Her vil faktorer som husets alder, størrelse og isolering være vigtige, når kapaciteten skal udregnes.
Du kan finde modeller der, mere eller mindre, passer perfekt til lige præcis dit behov. Du kan ogsø vælge at lade den forhandler eller montør som du hyrer, finde den rette til dig. Så får du den helt rigtige model med rette kapacitet.
Skal du have den sluttet til varmtvandsystemet også, så skal du huske at tage højde for det i dine beregninger. Når den rigtige kapacitet er fundet, så kan du bestille den, og få den leveret på din adresse.
Montering af varmepumpe
Hvis du selv vil lave en del af arbejdet, så vil der være en vejledning i kassen, så du kan se, hvad du selv kan gøre. Du må for eksempel gerne opsætte både indedel og udedel, men du må ikke forbinde dem med hinanden. Du må heller ikke slutte strøm til, så her skal du have fat i en professionel og autoriseret til at gøre dette.
Du skal huske, at hvis du vil have en jordvarmepumpe, så skal du søge kommunen om tilladelse til det, men det kan en forhandler også hjælpe dig med. Det er for det meste bare en formsag, og så skal du have en separat forsikring af anlægget, og det klarer dit forsikringsselskab.
Du kan i princippet godt selv lave hul i væggen i dit hus, for at montere din varmepumpe, for der er en vejledning med, som forklarer dig alt omkring det. Hvis du er handy, og ved noget om byggeri og håndværk, så kan du spare nogle penge ved at gære det selv.
Der findes dog forhandlere og montører som gør det hele, så du får en pakkeløsning, som måske koster lidt mere, men så er du fri for alt besværet og arbejdet. Det kan også ske, at du får lavet fejl, og så bliver det måske en endnu dyrere løsning i den sidste ende.
Det er dig selv som vurderer hvad der er bedst i din situation. Eksperter vil anbefale en professionel til hele forløbet, da vedkommende alligevel skal ud og tilslutte den sidste del, som du ikke selv må udføre.
Få installeret en varmepumpe der er lydsvag
En af de ting som du skal have med i dine overvejelser handler om støjniveauet. En varmepumpe giver lyd fra sig, og det kan virke generende for nogen. Tag hensyn til dine naboer, og sørg for at din pumpe sidder over ti meter væk fra skellet til naboen. Du skal også tænke på dig selv og familien.
Nu er det ikke en vild larm som pumpen laver, men lad ikke pumpen sidde, så du kan høre den hele tiden. Placer den længst væk fra de steder I opholder jer mest i.
Mange vælger at sætte den i forbindelse med et bryggers eller fyrrum, også fordi det så lettere kan sluttes til de øvrige installationer i hjemmet. Du vil sikkert heller ikke sætte den ved soveværelset, vel.
Du kan i øvrigt prøve Energistyrelsens støjberegner her, hvis du er i tvivl om hvor meget en varmepumpe støjer.
Er du i gang med en større renovering derhjemme? Skal layoutet af din bolig ændres? Få en pris på opsætning af gipsvæg her.
Få en pris på montering af varmepumpe
Hvis du beslutter dig for at hyre professionelle til at løse hele opgaven for dig, så kommer de og måler og beregner, så du får den rigtige varmepumpe. De vil også fortælle dig hvor den vil være bedst at placere i forhold til resten af huset, og i forhold til støj med mere.
Du vil altså ikke selv være ret meget inde over projektet, for de professionelle har gjort det mange gange før, og du kender de bedste løsninger. Selvfølgelig får du indflydelse, men hvis de mener, og kan beregne den største effekt fra en vis placering, så skal du vælge den.
Du vil jo gerne have 100 procents udnyttelse af din varmepumpe, så den giver dig den mest optimale varmeløsning, og den bedste økonomi. Det er eksperter som du hyrer, og derfor tager det dem heller ikke lang tid at opsætte en varmepumpe, og du kan inden dagen er omme, allerede have en varmepumpe i drift.
Det tager ikke mere en to til fire uger fra du booker en montør, til du har et anlæg. Der er selvfølgelig rift om montørerne, for alle vil gerne begynde at spare penge fra i morgen. Montøren skal jo også lige have din varmepumpe hjem fra producenten, hvis ikke den er på lager, og det tager også lige lidt tid.
Installation af varmepumpe er en opgave for 2
Normalt kommer der to montører og installerer din varmepumpe, og du behøver ikke at være hjemme når de kommer. Du skal bare lave en aftale med dem, og så skal de have adgang til at slå strømmen til og fra i huset.
De som kommer og installerer din varmepumpe er også autoriserede, så de kan slutte de sidste ting til, og så har du en hurtig løsning. Hvis du selv skal lave hul i væg og selv montere indedel og udedel, så vil det nok tage dig mange timer, og hvis ikke du har prøvet det før, så skal du nok kigge lidt i vejledningen i ny og næ.
Der findes mange gode tilbud på internettet, hvor du kan finde dygtige og billige forhandlere og montører, og her kan du nok spare nogle penge, hvis du finder den rigtige.
Det er altid et svært valg om man skal rode med tingene selv, eller overlade de til eksperter at gøre det. Hvis du er handy, og ved en del om byggeri og håndværk, så vil det sikkert ikke volde dig de store problemer at gøre det meste af det selv, og så bare tilkalde en autoriseret som kan slutte anlægget til strøm, og forbinde udedelen med indedelen.
Men der er så mange faktorer og detaljer, blandt andet hvis du skal have tilkoblet din nye varmepumpe til det eksisterende radiatornet eller gulvvarmen, at det også kan volde professionelle besvær, og så anbefaler vi, at du får en forhandler og montør til at gøre arbejdet for dig.
Hvis du skulle lave fejl, eller ikke lige får gjort tingene ordentligt, så kan det blive dyre lærepenge.
Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu
Montering af varmepumpe for gør-det-selv folket
Mange gør-det-selv folk er meget ihærdige, og gør mange gange et godt stykke arbejde, men de glemmer at tænke over, at der en dag vil være nogen som skal overtage hjemmet fra dem. Disse mennesker sætter ikke så stor pris på gør-det-selv arbejde, tværtimod.
Det kan godt trække en del fra boligprisen, hvis for eksempel køkken, bad, varmepumpe er selvgjort. Mange beder endda om kvitteringer, så det kan dokumenteres, at arbejdet er udført af professionelle, og at der måske er en form for garantiordning inkluderet.
Du kan spare mange penge ved at skifte til en varmepumpe løsning på dit varmebudget, og du skal jo investere lidt penge alligevel. Hvis du ikke har mod på at satse på at udføre arbejdet selv, og måske få en god garanti på arbejdet, så er den nemmeste løsning, at finde en god forhandler med autoriseret personale, som kan fuldføre hele opgaven.
Her får du også de bedste råd med på vejen, og din løsning bliver hverken under- eller overdimensioneret. Det bliver en god og effektiv løsning og oplevelse for dig og din familie, og en løsning som vil holde i mange år frem.
En god og økonomisk investering, og endnu bedre, hvis du supplerer med solcelleanlæg, hvilket selvfølgelig også er en rigtig god løsning for miljøet.
Her kan du se hvad en standard montering af varmepumpe fra Bilka indeholder