Montering af gaskomfur

0

Der er mange gode grunde til at vælge at få et flot gaskomfur installeret i dit køkken. Det har aldrig været mere populært end nu, og mange danskere investerer lige nu i de flotte og meget effektive gaskomfurer.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

Indholdsfortegnelse

Først og fremmest så er de forskellige designs, som du kan få dit nye gaskomfur i, mange og rigtig flotte. Nogle har et meget moderne og smart udseende, mens andre et meget mere klassisk udtryk. Om du er til det ene elle andet, er en smagssag.

Udover designet af gaskomfuret, så handler det i den grad også om indretning og hyggen i et køkken. Har du et stort køkken, og godt kunne tænke dig et stort og flot gaskomfur, så er det bare om at komme i gang med at tegne og måle. Det kan kræve en del ombygning eller omrokering, hvis du skal have monteret et gaskomfur i køkkenet.

Montering af gaskomfur i køkken under ombygning

Hvis du alligevel er i gang med at udskifte dit køkken, så er det måske en smule nemmere, i og med, at du her har med en helhedsløsning at gøre. En installation af gaskomfur i et bestående køkken, godt kan give nogle udfordringer i forhold til mål og indretning med mere.

Det skal du være opmærksom på, og når du skal finde den rigtige model, så er målene ret vigtige.

Skal du have en helt ny koge ø, hvor gaskomfuret er den centrale del, så er det måske en smule nemmere i forhold til at tilpasse et køkkenbord til det nye komfur. Måske skal der skæres eller saves noget af det gamle køkken for, at give plads til en montering af et lidt større gaskomfur, og måske skal der en helt ny emhætte til også.

Skal du have monteret en ny emhætte der passer til det nye komfur? Få 3 priser på montering af emhætte her.

Installation af gaskomfur – Gør det selv

Der er altså en hel del at tage stilling til, inden du går i gang med projektet, og hvis du er helt grøn på området, så kan det være en fordel med professionel hjælp, både i forhold til planlægning, rådgivning og montering.

Det koster godt nok nogle penge på den måde, men hvis du er lidt handy, så kan du gøre en del af forarbejdet, inden en professionel kommer og tager over. Du skal i den sidste ende alligevel have en autoriseret til at afslutte installationen, for det må man ikke selv udføre.

Det er af sikkerhedsmæssige årsager, at loven er sådan, og det er vist godt nok også helt ok. Gas er farligt, og det skal tilsluttes på den helt rigtige måde, så ulykker og andet kan undgås. Derfor skal du huske, at have kontakt til en autoriseret VVS fagmand, som kan gøre dette.

Det forarbejde som du selv kan gøre, så du sparer lidt på monteringen af gaskomfuret, handler om at du selv kan købe, hente og transportere dit nye komfur. Det nemmeste er at bestille det over internettet, og så få det leveret til døren, hvor du og en hjælper kan tage imod det.

Det er meget tungt, og kræver mange kræfter at flytte rundt med det. Har du en vogn med hjul, en sækkevogn, så er det klart en stor fordel. Den kan lette flytteopgaven væsentligt. Du kan også selv gøre køkkenet klar til dit nye gaskomfur.
 
Montering af gaskomfur pris
 

Sådan gør du klar til tilslutning af gaskomfur

Hvis det skal stå der hvor det gamle komfur har stået, så skal du sikre dig, at det nye komfur passer med de mål der er til rådighed.

Mange gaskomfurer er større, og fylder mere end traditionelle el komfurer, så måske skal du skære eller save lidt at et køkkenbord, så det kommer til at passe til det nye gaskomfur. Dette arbejde kan du selv gøre, hvis du er handy, og har lidt forstand på tingene.

En af de vigtige ting omkring anskaffelsen af et gaskomfur handler om gassen. Hvor kommer gassen fra?

Er der i forvejen gastilslutninger i hjemmet, skal der laves nye, eller skal gaskomfuret bare køre med en gasflaske. Hvis du ikke ved noget om dette, så skal du spørge dig til råds hos enten en forhandler eller en vvs person, som har ekspertisen på området.

Skal du for eksempel have lavet helt nye gastilslutninger med mere, så kan det godt komme til at koste noget mere, end hvis du bare skal have komfuret til at køre via en gasflaske, men hvor skal den så være placeret?

Der er altså rigtig mange overvejelser og spørgsmål som du skal have styr på inden du går i gang med dit projekt, og du kan ikke vide alt. Derfor må du søge efter råd og vejledning, blandt andet her på internettet, men måske også hos en professionel, som kan besøge dig, og give dig den bedste rådgivning, i forhold til dine køkken forhold, pladsen og gasinstallationen med mere.

Da det kun er den endelige gastilslutning som skal foretages af en professionel, så kan du sagtens lave alt arbejde selv. En lovpligtig tilslutning koster ikke meget at få lavet, og ligger i omegnen af cirka 1.500-2.000 kroner. Det er jo ikke den store udgift, men den er helt nødvendig når du skal overholde loven.

Der er så mange ting der kan gå galt, hvis ikke tilslutninger er korrekt, og det er lige fra gasudslip til brand og eksplosion. Så den del kommer du ikke uden om.

Brugt gaskomfur – Få det tjekket før monteringen

Hvis du har købt et brugt apparat eller et brugt gaskomfur, så anbefaler vi, at du får det tjekket af en professionel, da slid og gamle ledninger og slanger også kan være ekstremt farlige. Det er noget du ikke selv skal rode med, for chancen for at komme galt af sted kan være stor.

Du tænker nu nok, at det er en ret stor mundfuld, at gøre alt dette arbejde selv, og det kan du have ret i. Det er ikke kun et stort projekt fordi du skal lave indretningen om i dit køkken, men også fordi det kræver, at du er en ret dygtig handy person, hvis alt skal blive helt perfekt.

Det som du nok tænker er, at du vil spare penge, ved at gøre det selv. Men hvad om du prøvede at finde en professionel, og så hørte lidt om prisen på projektet først. På den måde kan du jo så vurdere om det er pengene værd for dig, i forhold til alt det arbejde og besvær som du selv skal have med det.

Det kan være en god måde at overbevise sig selv om, at opgaven er for stor, og at de penge er givet godt ud, til en professionel tømrer, som kommer og laver det hele klar. Du skal også tænke på, at en tømrer ikke er lige så længe om at udføre arbejdet, i forhold til hvis du selv skal gøre det.

Hvis du for eksempel har købt et gaskomfur til 12.000 kroner, og tømrer og vvs skal have 8.000 kroner, så har du stadig en meget billig løsning.

Det hele bliver lavet efter bogen, og du vil helt sikkert blive meget glad for resultatet. Det giver mening, at få eksperter til at gøre det som de er bedst til, og så kan du bare nyde at tilberede mad ved dit gaskomfur.

Du sparer jo også en del penge ved at skifte fra el til gas. Det er op til 50 procent som du kan spare ved at bruge gas, og så får du et langt bedre komfur, når du vælger et gaskomfur. Man behøver nemlig ikke at være kok for at få fuld glæde af et gaskomfur.

Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu

Glæden ved at få et gaskomfur installeret

Den glæde har alle der prøver det. Du får en helt anden fornemmelse og forbindelse til dit gaskomfur. Det er svært, at forklare præcist, men det at du har fuld kontrol over varmen, det giver en helt ny dimension i madlavning. Når du skruer ned for bluset, så forsvinder eller reduceres varmen med det samme.

Når du har kogt saucen op, og slukker for bluset, så er der ikke længere varme. Det betyder en langt bedre kontrol over tingene, og at du ikke får brændt noget på, fordi der stadig er varme på bluset. Det er der ikke med et gaskomfur.

Den gamle myte med, at et gaskomfur sviner mere end et el komfur, er der ikke hold i mere, og faktisk er det også mere miljøvenligt med et gaskomfur. Det kan du læse mere om hos Bolius.

Skal du også have udskiftet den gamle opvaskemaskine samtidig? Få 3 priser på installation af opvaskemaskine her.

Mange vælger at få et større gaskomfur monteret

De fleste som anskaffer sig et gaskomfur er også interesserede i et lidt større komfur, og det vil sige med flere kogeplader eller blus. Det giver også langt flere muligheder, når der er flere blus på komfuret, og der kan holdes gang i mange pander og gryder på en gang.

Det betyder, at du også kan servere din mad på en anden måde, da al maden bliver færdigt samtidigt, fordi du ikke lige skal have en kogeplade ledig, for at færdiggøre for eksempel saucen. Det er smart og det går så også lidt hurtigere.

Du får altså flere muligheder når du skal tilberede din mad ved et gaskomfur, og så er det smarte, at du ikke skal tænke på om gryder, pander eller kasseroller passer til.

Det meste køkkengrej dur til gas, og om de er flade i bunden eller ej, det betyder ikke så meget, når det handler om gasblus. Nu kan du bare bruge det du har, og så er alting godt.

Her kan du se hvordan du skal vedligeholde dit gaskomfur

Gaskomfurer er blevet billigere

Det er manges drøm at komme til at stå ved et gaskomfur, og flere og flere gør drømmen til virkelighed. Det skyldes at priserne på de populære apparater er faldet en hel del de senere år, og det derfor er blevet muligt for endnu flere at købe et godt gaskomfur.

Du kan få gode gaskomfur fra omkring 8.000 kroner og op, og så er det endda en fremragende kvalitet. Det bliver selvfølgelig dyrere, jo flere blus der skal være, og jo højere kvaliteten bliver. Men selv de helt billige modeller er ganske udmærkede og giver stadig den samme glæde ved at lave mad.

Du kan godt spare lidt penge ved at købe brugt, men det er der ikke mange som anbefaler, og det skyldes mange ting. Du kan godt skifte ledninger og slanger på et brugt apparat, men der vil stadig være slid med mere som du ikke får hvis du køber nyt.

Du kan være heldig at finde et brugt som ser næsten nyt ud, og så kan du godt slå til. Du skal bare huske at få tjekket ledninger og slanger, og så skal det sluttes til af professionelle folk.

Montering af gaskomfur i dit køkken er en kompliceret sag, og ikke bare så enkel. Derfor kræver det mange overvejelser, også allerede inden du investerer i et nyt gaskomfur.

Det gælder om plads og indretning i dit køkken, komfurets nære placering til køleskab og vask for eksempel, og så handler det om en minimusafstand til emhætten på 50 centimeter.

Der er altså en masse detaljer som du skal have tænkt igennem, og så skal du gøre op med dig selv, om du selv vil stå for en del af arbejdet, eller om du vil lade professionelle gøre det hele eller delvist.

Det er dit valg, og du skal vurdere om du selv er i stand til det, eller om du til en forholdsvis ret billig penge, vil overlade det til nogen der gør det hver dag, og hvor der måske ovenikøbet er garanti på arbejdet. Du skal bare huske, at gastilslutningen, den skal udføres af en professionel.

Kører dit nye gaskomfur med gasflaske, så kan du få gode råd her til hvordan du sikkerhedstjekker det

 

Comments are closed.