Er du klar over, at ca. 10 % af varmetabet i et gennemsnitligt hus sker som følge af dårlig isolering eller slet ingen isolering af dit gulv i stueetagen. Hvis det ikke allerede er isoleret, kan det være en god ide at få dit gulv isoleret; det kan nemlig kun betyde, at du mindsker din varmeregning.
Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu
Indholdsfortegnelse
- Er det nødvendigt med isolering af gulv?
- Fire metoder til gulv isolering
- R-værdien
- Isolering af gulv – gør det selv?
- Valg af materialer
- Arbejdet ved almindelig efterisolering af gulv
- Indblæsning af isolering under dit gulv
- Isolering af betongulv
- Isolering af gulv med gulvvarme
- Isolering af gulv – Regler og krav
- Hvad koster isolering af gulv?
- Efterisolering af gulvet
- Indvendig efterisolering af kældervæg
- Udvendig efterisolering af kældervæg
- Efterisolering af kældergulv
- Efterisolering af sokkel
- Indhent tre tilbud på isolering af gulv
Er du ikke sikker på, om du allerede har gulvisolering i dit hus, eller har du planer om at isolere? Står du foran en efterisolering af gulv uden helt at vide, hvordan det skal gøres? Så kan det være en ganske god ide at læse videre nedenfor, hvor vi giver dig en masser viden om isolering af gulv i dit hus.
Hvad er gulvisolering for noget, og hvad er det rigtige at gøre i netop dit hus.
Er det nødvendigt med isolering af gulv?
Der er ingen grund til at investere i en dyr gulvisolering, hvis du ikke har brug for det, eller hvis det er uegnet til dit hus. Men hvordan finder man ud af, om der er et behov for at isolere gulvet?
Uanset om du har brug for gulvisolering eller ej, afhænger det af hvilken slags gulv du har. Ældre huse med ’hævede gulve’ over et hulrum, vil sandsynligvis miste mere varme gennem gulvet. Boliger med solide (beton) gulve har mindre problemer. Moderne huse har måske indarbejdet plader af polystyrenisolering et par centimeter under betonbundfladen, hvilket effektivt reducerer varmetab.
Uanset hvilket hjem du har, kan det imidlertid i fraværet af den rette gulvisolering være en ganske god ide at få gjort noget ved miseren.
Hvis du har et hus med en uopvarmet kælder, er der en del at spare ved at isolere dit gulv. Det gælder navnligt, hvis kælderloftet ikke er isoleret.
Et “fodkoldt” gulv nærmest suger varmen ud af ens krop. Vi giver lige varmen en ekstra tand og nu begynder energiforbruget så på sin himmelflugt med efterfølgende overraskelser mht. varmeregningerne. Det bedste middel mod dette er at afmontere det nuværende gulv – medmindre da, man kan komme til det nedefra og isolere under gulvet.
Fire metoder til gulv isolering
- Utætte gulve skal gøres vindtætte
Brug simpelthen fugemasse eller tætningslister til at fylde hullerne mellem dine gulvbrædder og mellem fodlister og dit gulv.
- Tilføj et isolerende lag
Tilføj et isolerende lag under dit gulvtæppe eller gulvbelægning – prøv med en bundplade eller et lag med skumgummi.
- Et gulvtæppe
Dette løser langtfra problemerne. Det tager noget af varmetabet at lægge et gulvtæppe oven på nøgne gulvbrædder; hertil kommer, at dette hjælper med at blokere for utætte revner og huller, ligesom det hjælper til med at holde beboernes tæer varme.
- Gulvisolering
Hvor det som antydet er nødvendigt, at du kan få adgang til gulvets underlag. Det kan handle om en krybekælder under gulvbrædderne, eller det kan handle om, at der under gulvet skal lægges rockwool eller glasuldsbats. Dette er en forholdsvis let proces, hvis du ikke bliver nødt til at tage gulvbrædderne op. Du skal bruge net eller lignende, så du kan holde glas- eller mineraluldsisoleringen på plads under gulvbrædderne.
Alternativt kan det være lettere at bruge batts frem for den sparsomme isolering med et tæppe. Bats har typisk den fordel, at de har det, vi kalder en højere R-værdi – jo højere R-værdien er, desto større er isoleringens effektivitet.
Man skal ikke glemme behovet for ventilation. Hulrummet under gulvbrædderne bør ikke blokeres fuldstændigt, da gulvet ellers bliver fugtige og begynder at rådne i dit hus.
Overvejer du at få revet hele huset ned og starte forfra? Få en pris på nedrivning af hus her.
R-værdien
Isolering hjælper til med at holde bygninger varmere, når det er koldt. Det kommer næppe som en overraskelse, at det handler om at holde på eller modstå varmen – eller når det er varmt at holde på kulden, så varme ikke slipper ind.
Evnen til at reducere strømmen af varme ud, når det koldt, er typisk beskrevet ved et positivt tal kendt som en R-værdi. I almindelighed er det sådan, at jo højere isoleringens R-værdi er, jo bedre er materialet til at holde på varmen.
Forskellige former for isolering besidder kvalitative forskelle m.h.t isoleringens effektivitet. Den matematiske definition af R-værdien er udtrykt som kvadratmeter kelvin pr watt. Tykkelsen af det isolerende lag vil således forhøje den effektive R-værdi. Der bør derfor observeres, at selve isoleringen kun kan blokere for varmetab gennem vægge, gulve og lofter, mens isoleringseffekter gennem glas eller andre lignende materialer er langt mindre.
At der generelt sker et varmetab, kan aldrig helt forhindres, det kan kun minimeres.
De fleste af de materialer, der almindeligvis anvendes til at blokere varmeoverførsel i hjem og kontorer har en lav R-værdi. En høj R-værdi er kun til stede for visse materialer. Isoleringen med den højeste R-værdi – vakuum – giver den mest ideelle isolering. Vakuum isolerede paneler har en R-værdi på op til 50 sammenlignet med omkring tre lag af glasfiber isolering med samme værdi.
Isolering af gulv – gør det selv?
For den med praktiske sans og ’know how’ er det ikke et så stort problem at gå i gang med selv at lave gulvisolering. Besidder man imidlertid ikke disse udmærkede kvalifikationer, er det klogeste nok at få fat i en fagmand der kan hjælpe med at isolere dit gulv.
Tjek din gulvisolering
Det første du skal gøre, er at tjekke din gulvisolering, og det skal ske inden, det er for sent! Det kan få ret så store konsekvenser for at undlade dette og her tænkes der ikke kun på selve varmeregningen. Massive problemer med dit gulv i form af fugt og svamp kan gøre en bolig til et usundt opholdssted.
I mange huse finder man i dag en del grelle eksempler på en forkert efterisolering af gulv. Den slags kan medføre fugtskader på huset, og i de værste tilfælde vil det som sagt være direkte sundhedsskadeligt for dig og din familie.
Når du tjekker din gulvisolering er det en god ide at anvende et inspektionskamera.
Isoleringen sidder ofte steder, hvor det er vanskeligt at komme til. Det være sig i en skunk, en hulmur eller en krybekælder. Et inspektionskamera er det, der skal til for at nå ind på disse steder. På den måde kan du forvisse dig om, der fugt eller svamp på din gulvisolering. Desuden kan du tjekke, at isoleringen ligger korrekt, og om der er vindpap – rockwool er ikke nok.
Husk dampspærren
En nok så væsentlig ting selvbyggeren skal huske er at få etableret en dampspærre ved isolering af gulv. Dampspærren sikrer, at isoleringen ikke leder til rådnede materialer efterfølgende, og det forebygger dannelsen af fugt og skimmelsvamp i boligen.
Efterisolering af dit gulv indebærer, at det er yderst vigtigt at du får sørget for, at dampspærren ligger korrekt. Den skal altid være placeret på den varme side af isoleringen, og den skal placeres så tæt på isoleringsmaterialet som muligt.
Valg af materialer
Dit valg af materialer kræver også at du sætter dig ind i materialernes isoleringsevne (R-værdierne igen). Du skal være klar over, at der anvendes forskellige materialer til isolering af gulv.
Materialevalget afhænger af hvilken type dit gulv er, og om der er kælder under gulvet. Der er en række af materialer til rådighed i den forbindelse. Isolering af gulv skal udføres med stenuld i batts, eller med granulat.
Efterisolering af dit gulv er måske en opgave for selvbyggeren, alligevel kan det være en god idé at rådspørge en energikonsulent, der kan berette mere om alternativerne mht. at isolere gulvet.
Vi skelner mellem følgende materialer i forbindelse med gulvisolering:
- Flamingo
- Glasuld
- Naturgranulat
- Papiruld
- Stenuld
Arbejdet ved almindelig efterisolering af gulv
Du skal bruge en mineraluldskniv, når du vil skære battsene til. Følg strøerne mellem batsene. Når du arbejder med isolering af gulv, er det en god ide at anvende støvmaske og handsker.
Vil du lægge et ekstra lag bats på isoleres med yderligere 50 mm, hvilket sikrer, at varmen forbliver i rummet og ikke forsvinder ned i etageadskillelsen. Der skal lægges et undergulv typisk i svalehaleplader af metal.
Disse 0,5 mm tykke plader er fremstillet i kromatiseret, varmgalvaniseret stål. Pladerne leveres i forskellige bredder og længder.
Gulvet skal måles op. Sørg her for at købe plader i behørige længder og bredder, så du skal skære så lidt som muligt til.
Strimler af trinlydsplader skal lægges ud på bjælkerne, så der er en kant på 10 mm ud på hver side af gulvlægten. Strimlerne fæstnes ved hjælp af en rapidhammer. Du kan i stedet bruge en hæfteklammepistol. Den første plade lægges på; husk at den skal lægge præcist til hjørnet.
Efterfølgende kan den næste plade så lægges ned. Pladerne skal ligge på tværs af lægterne. To plader skal i længderetningen overlappe hinanden med mindst 5 til 10 cm. Husk endeligt at to plader kun må mødes over en gulvstrø. Pladerne er sammen-klikkelige, men kun hvis de monteres med det trykte varemærke opad på hver anden plade. På den måde kan de to plader flettes sammen.
I tværretningen lægges pladerne med 2 halve bølgers overlap. De kan nu klikkes på plads ligesom de øvrige plader. Her er det for at beskytte dine hænder mod skarpe kanter ”et must”, at der anvendes kraftige handsker under arbejdet. Det sidste stykke plade ind mod væggen kræver kun, at du bruger en strimmel på 21 cm af en plade. Tilpasningen sker ved, at du måler ud i begge ender, og pladen skæres herefter til med en vinkelsliber.
Det letteste er at skære i bølgernes hulninger på pladen.
En tagrensning kan gøre en virkelig stor forskel. Få 3 priser på tagrensning her.
Indblæsning af isolering under dit gulv
Det kan umiddelbart virke besværligt, hvis der ikke er en kælder under gulvet, så man let kan komme til. Det er der imidlertid råd for nu om dage. Kan man ikke benytte indblæsning som en løsning på problemet med at komme til, tvinges man desværre til at skulle fjerne det gamle gulv, så det bliver muligt at få et nyt og isolerende gulv.
Hvis der f.eks. er tale om et flot plankegulv, skal det tages forsigtigt op, så det kan lade sig gøre at genanvende det.
Indblæsning foregår typisk ved, at der blæses granulat ind i mellemrummet i stedet for at lægge hele isoleringsmåtter. Det er en metode man især kender fra hulmursisolering. Ved efterisolering af hulmur er det normen, at man får blæst isoleringen ind i hulrummet mellem yder- og indervæggen. Du kan læse mere om hulmursisolering her.
Den slags skal helst laves af fagfolk. Her er der klart ikke tale om ”gør det selv-arbejde”, og man skal huske at etablere en dampspærre.
Hvor kan man isolere med indblæsning?
- Hulmure
- Lette ydervægge med et hulrum i konstruktionen
- I hulrum mellem etager
- Krybekældre
- Loftsrum(Det er ikke unormalt af loftisolering foregår med indblæsning)
- Indervægge og skrå lofter
Isoleringen indblæses med en speciel slange, som kun fagfolk er i besiddelse af. Når isoleringen er lavet færdigt, repareres hullet, så husets klimaskærm igen er intakt.
Materiale til indblæsning er papiruld, som er som antydet i nogle tilfælde fremstillet af granuleret papir tilsat et brandhæmmende middel (borsyre). En anden metode er, at man kan tilsætte lim til papiruld, så den kan binde til undersiden af en vandret konstruktion. Fremstillingen af papiruld er en miljøvenlig metode.
Flamingokugler hører også til blandt mulighederne. Flamingokugler er fabrikeret af ekspanderet polystyren, der er granuleret. Flamingo har den egenskab, at den er fugtafvisende, og der er derfor tale om en god løsning til bygningselementer, hvor der kan være risiko for fugtpåvirkning.
Stenuld (rockwool) eller glasuld i bats (måtter) eller ruller er noget de fleste kender til. Det nye er, at dette materiale i stedet for udlægning af måtter eller ruller også kan indblæses.
Prisen på indblæsning af isolering afhænger af isoleringsopgavens omfang og af størrelsen på hulrummet, der skal isoleres.
Generelt set koster indblæsning dog mindre end isolering med ruller eller måtter, da arbejdet udføres meget hurtigere og enklere.
Vil du spare penge på varmeregningen med det samme? Har du hverken lysten eller evnerne til at isolere dit gulv? Så kan du helt uforpligtende få 3 tilbud på at få isoleret dit gulv. Tag kontakt nu og få isoleret gulvet hurtigst muligt.
Modtag 3 gratis og 100% uforpligtende tilbud nu
Isolering af betongulv
Et er imidlertid et trægulv noget andet er et betongulv. Det er typisk i din kælder eller steder i huset, hvor der ikke er lagt trægulve ud men f.eks. klinker, fliser o.a.
Et koldt betongulv i hjemmet, garagens værkstedsrum eller udhuset kan gøres lunere med en god varmende efterisolering. Der er intet i vejen for at isolere ovenpå et betongulv, men du skal gøre dig det klart, at det kræver, at du har de rette materialer, værktøjer og den håndværksmæssige snilde, der skal til.
Gulvisolering af et betongulv gør, at der ikke er fodkoldt i rummet. Derudover får du naturligvis en lavere varmeregning og spare penge, fordi huset holder bedre og mere optimalt på varmen.
Står du overfor isolering af et gulv, der ikke er isoleret overhovedet, er det sådan, at dette bør foregå med et minimum på 275 mm isoleringslag og ved lavenergi et lag på 375 mm. Isolering til lavenerginiveau skaber den bedste økonomi på lang sigt. Vær opmærksom på at disse mål som foreskrevet af bygningsreglementet kan stige!
Isolering af gulv med gulvvarme
Gulvvarme indebærer, at der skal lægges en varmeslange ud i betondækket, og denne forbindes så med husets varmeanlæg. Her skal du typisk have fat i en VVS-mand med mindre, du ved en masse om varme (fjernvarme eller centralvarme), tilgang og returledninger, radiatorventiler og termostater samt hvordan man laver rørmåling (med mindre man laver det i PVC).
Den slags skal selvbyggere holde sig fra, inden projektet ender i det tragikomiske med forkert forbundne rør og deslige. Her er det bedste at indhente tre tilbud på nettet
Gulvvarme kræver, at du ved noget om støbning gulv. Og skal du til at brække et betongulv op, skal der tungt værktøj til. Det kræver slagværktøj, som de fleste ikke har. Du får brug for en solid kangohammer til at brække gulvet i småstykker. Denne kan lejes i de fleste byggemarkeder.
Støbning af gulv med gulvvarme fordrer, at du får etableret et solidt underlag, inden du støber. Du skal endvidere bruge isoleringsplader på 100 mm, inden du lægger armeringsjern oven på.
Oven på dette lægger man så armeringsjern og derefter på disse lægges selve varmeslangen. Det er her vigtigt, at rørene ligger på den rigtige måde, så varmen fordeles optimalt i gulvet. Du skal bruge en bindemaskine for at binde slangerne til armeringsjernet, alternativt kan det gøres med strips.
Lægges der net over skal de lappe over hinanden, og der skal mindst være et overlap på 10 cm. I hjørnet ilægges gulvafløbet, så mureren kan se, hvor meget der skal skæres af nettet for at få det til at passe i hjørnet.
Når det hele er på plads, støbes der ovenpå i et jævnt lag og vi er klar til flise- eller mosaikarbejdet.
Isolering af gulv – Regler og krav
De vigtigste regler og krav omfatter gulvisolering i overensstemmelse med bygningsreglementer.
Krav mht. gulvisolering kan sammenfattes som følgende:
- Krav til et BR10 (Standardhus): 300 til 400mm
- Krav til et 2015 hus er skærpede i forhold til ovenstående krav til et BR10 hus: 400 til 500 mm
- Krav til et 2020 hus: 400 mm
- Krav til et Passivhus: 400 mm.
Hvad koster isolering af gulv?
Prisen på at få isoleret gulvet er betinget af flere faktorer; igen f.eks. om du har kælder. Og det er selvfølgeligt afhængigt af, hvilket materiale, du vil bruge til gulvisolering, hvor fyldigt et isoleringslag der er behov for og hvor meget af gulvisolering, du selv kan lave.
Igen er det altid bedst at tale med fagfolk; det kan være en energikonsulent eller en tømrermester, du rådfører dig med inden du sætter projektet i gang. De kan altid give et præcist overslag på, hvor mange penge gulvisoleringen løber op i.
Prisen på indblæsning af isolering er betinget af isoleringsopgavens omfang og størrelsen på det hulrum, der skal isoleres. Generelt kan det konstateres, at indblæsning koster færre penge end isolering med ruller eller måtter; dette skyldes at arbejdet udføres en del hurtigere og mere forenklet.
Efterisolering af gulvet
Efterisolering af gulvet indebærer, at der allerede er gulvisolering, men det er ikke nok. Der er med andre ord muligheder mht. mere energieffektive løsninger end de eksisterende.
Vi skelner her mellem forskellige former for efterisolering:
- Efterisolering af terrændæk ved opbygning af nyt terrændæk
- Efterisolering af gulvet over en uopvarmet kælder
- Indvendig efterisolering af kældervæg
- Udvendig efterisolering af kældervæg
- Efterisolering af gulvet i kælderen
- Efterisolering af sokkel
Efterisolering af terrændæk ved opbygning af nyt terrændæk
Et terrændæk er den del af et hus, der begynder ved selve jordoverfladen og ender ved overkanten af betondækket. Terrændækkets funktion er beskyttelse af huset mod fugt. Hertil kommer, at dækket medvirker til at holde på varmen i huset og sikre en fast bund for huset og gulvene. Derudover skal terrændækket holde tæt mht. at afskærme for radonholdig luft.
Terrændækket i mindre huse opført i perioden før 1979 er forholdsvis ringe isolerede. Det er hovedsageligt huse opført før 1972, der har en dårlig varmeisolering, hvilket foranlediger et væsentligt varmetab, ligesom det udvikler fodkulde.
Fugt i konstruktionen kan endvidere skabe problemer med gulvbelægningen, og dette kan i værste fald skabe skimmelvækst. Endeligt skal det bemærkes, at et ældre terrændæk med revner i betonen under gulvet afstedkommer et uacceptabelt højt radonniveau i bygningen.
Et ordentligt drænet terrændæk, der er fri for fugtproblemer med f.eks. 25 mm isolering udmærker sig ved, at det kan efterisoleres ovenfra. På den måde bliver den samlede isoleringstykkelse 75 mm. Forudsætningen for dette er, at der foretages en grundig undersøgelse af fugtstrømme og varmestrømme i konstruktionen. Dette garanterer dog ikke en tilfredsstillende energieffektivitet.
Her kan du se en video om isolering og terrændæk
Efterisolering af gulv over uopvarmet kælder
Et gulv placeret over en uopvarmet kælder isoleret med mindre end 100 mm måtter elle ruller bør efterisoleres til 150 mm isolering i stedet. Alternativt skulle du måske tænke fremad og fokusere på et fremtidssikret lavenerginiveau baseret på endnu tykkere isolering i overensstemmelse med det rette bygningsreglement.
Efterisolering til lavenerginiveau vil altid skabe den bedste økonomi på lang sigt.
Fordelene ved at efterisolere her er flere:
- Mindre varmetab gennem gulvet
- Bedre økonomi pga. lavere varmeregning
- Varmere overflader og dermed mindre træk
- Øget komfort og bedre indeklima
- Lavere CO2-udledning
- Efterisolering af gulv mod kælder
Her kan du se en video om efterisolering af gulv over krybekælder
Indvendig efterisolering af kældervæg
Det er en god ide at efterisolere kældervægge i tilfælde af den samlede isoleringstykkelse i væggen er 50 mm eller mindre. Efterisolering af kældervægge foregår udvendigt fra. Vi medtager isolering af væggene her, fordi det kan anbefales, at du får lavet det hele på en gang – altså så som en kombination af dæk-, gulv- og vægisolering nu man er i gang.
Men det er nødvendigt at huske på, at efterisolering indefra altid vil medføre en risiko for fugt og skimmelsvamp. Risikoen kan nedbringes, uden at den dog helt kan fjernes. Det kan mht. isoleringstykkelse anbefales, at kældervæggen efterisoleres indvendigt.
Dette bør foregå på den måde, at man anvender enten 50 eller maksimalt 75 mm isolering. Disse mål gælder for alle typer kældervægge uanset om væggen er opført i beton, let klinkerbeton eller mursten.
- Fordelene ved denne type efterisolering er flere:
- Mindre varmetab gennem kældervæggene
- Bedre økonomi pga. lavere varmeregning
- Varmere overflader og mindre træk
- Øget komfort og bedre indeklima
- Lavere CO2-udledning
- Husets værdi forøges
- Flere anvendelsesmuligheder for kælderen, idet kældervæggene
Udvendig efterisolering af kældervæg
Dette gælder for opvarmede kældre med vægge der er mindre end 100 mm. Disse bør efterisoleres til et fremtidssikret lavenerginiveau af hensyn til, hvad der giver den bedste økonomi på lang sigt. Vil du fremtidssikre med en lavenergiløsning, skal der mindst 300 mm isolering + vægdræn til. Minimum anbefales 275 mm isolering.
Fordele ved udvendig efterisolering af kældervæg kan sammenfattes som:
- Mindre varmetab gennem kældervæggene
- Bedre økonomi pga. lavere varmeregning
- Varmere overflader og dermed mindre træk
- Øget komfort og bedre indeklima
- Lavere CO2-udledning
- Udvendig efterisolering og dræning omkring husets kælder forøger husets værdi
- Færre fugtproblemer i kælderen
Efterisolering af kældergulv
Mht. kældergulvet gælder det samme som med ydre kældervægge. Hvis gulvet er isoleret med mindre end 100 mm, bør der efterisoleres.
I tilfælde at du alligevel har gang i et projekt, hvor gulvet skal brydes op – F.eks. efter oversvømmelser i kælderen, eller hvis der skal etableres en ny kloak eller lignende, bør du overveje om du ikke skal have efterisoleret gulvet samtidig.
Igen er det sådan, at dette bør foregå i overensstemmelse med et minimum på 275 mm og ved lavenergi isolering 375 mm – dette er det mest sikre lavenerginiveau fremover. Efterisolering til lavenerginiveau udgør en bedre økonomi på lang sigt.
Efterisolering af kældergulvet bør ske på samme tid med at der foretages en ydre efterisolering af kældervæggene.
Fordelene ved isolering af kældergulv kan sammenfattes som:
- Mindre varmetab gennem kældergulvet
- Bedre økonomi pga. lavere varmeregning
- Varmere overflader og dermed mindre træk
- Øget komfort og bedre indeklima
- Lavere CO2-udledning
- Nyt kældergulv forøger husets værdi
- Færre fugtproblemer
Efterisolering af sokkel
Dårligt isolerende sokler bør efterisoleres. Dette arbejde kan laves som et energirenoveringstiltag, der står alene, eller det kan laves på samme tid med, at der foretages en udvendig efterisolering af ydervæggen.
Hvis du laver arbejdet som en kombination af disse to – både sokkel og ydervæg – er der en gevinst at hente mht. energibesparelsen. Dette skyldes at tabet i samlingen mellem sokkel og ydervæg formindskes.
Efterisoleringen bør følge en anbefaling, der siger at den minimale isoleringstykkelse skal ligge på 100 mm, og ønsker du det bedste – lavenergiløsningen – bør det ligge på mindst 200 mm isolering
Fordelene ved efterisolering af sokkel sammenfattes som:
- Mindre varmetab gennem sokkel og ydervægge
- Bedre økonomi pga. lavere varmeregning
- Varmere gulvoverflader lang ydervægge
- Øget komfort og bedre indeklima
- Forbedrer fugtforholdene indvendigt i samlingen mellem ydervæg og gulv
- Lavere CO₂-udledning
- Udvendig efterisolering af sokkel forøger husets værdi
Her har vi fundet en video om efterisolering af sokkel og kældervæg
Indhent tre tilbud på isolering af gulv
Det nemmeste er altid at indhente tre tilbud på nyt gulvisolering fra håndværkere på internetsiden 3byggetilbud.dk. Du kan på denne side rekvirere tre uforpligtende tilbud på din gulvisolering fra håndværkere tæt på dig. Du går ind på siden og indsender din byggeopgave med en kort beskrivelse af, hvad det er du vil have lavet.
Opgaven behandles herefter af 3byggetilbuds serviceafdeling, der kontakter dig telefonisk, inden du modtager de tre uforpligtende tilbud fra de billigste leverandører. Du kan så i ro og mag sætte dig ned og studere de tre tilbud, og du kan finde oplysninger på leverandørerne på nettet (bl.a. på trustpilot.dk).
Til slut kan du, hvis du vil bestille en af de tre, vælge det bedste og den billigste tilbud på at få gulvet isoleret– først da ”fanger bordet” hvis du underskriver en kontrakt.
Her kan du se hvordan 3byggetilbud fungere